Υλικά
-Περίπου ένα κιλό κολοκυθάκια
-4 κ.σ mix
-2 φλ. τσαγιού γάλα
-4 αύγα
-Φέτα Παγώνης περίπου 2 κούπες
-Περίπου ένα κιλό κολοκυθάκια
-4 κ.σ mix
-2 φλ. τσαγιού γάλα
-4 αύγα
-Φέτα Παγώνης περίπου 2 κούπες
-4 κ.σ. λάδι
-Λίγο αλάτι
-Άνηθος
-Λίγο αλάτι
-Άνηθος
-Δυόσμος (προαιρετικά)
-1 φακ. μικρό (Lidl)
bakin’ powder.
-Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και ...
τα βάζουμε σε
ένα τρυπητό.-Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και ...
-Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε
για λίγο να βγάλουν το νερό τους.
-Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το
λάδι και τα ρίχνουμε μέσα.
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ’
αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου ένα τέταρτο,
ανακατεύοντας τακτικά.
-Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα
αυγά.
-Ρίχνουμε μέσα μισό φλ. γάλα, το
μιξ και τέλος χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το bakin’.
-Όταν στεγνώσουν τα κολοκύθια, ρίχνουμε
τον άνηθο, το δυόσμο και τα γυρνάμε μια- δυο βόλτες να βγάλουν τα αρώματά τους.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά,
ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη μιάμιση φλ. γάλα και το τυρί.
-Τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο
μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
-Βάζουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε λίγο
σουσαμάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 - 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου