Υλικά
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας βρώμη
2 κ.σ. Natreen
1 κ.γ. bakin powder
1/2 φιαλίδιο βανίλια σκόνη
1 ½ κ.γ. άρωμα Vahine πικραμύγδαλο
1 κουτί Fruit Gelée χωρίς ζάχαρη (με γλυκαντικό) ανανά
1 κουτί Fruit Gelée χωρίς ζάχαρη ( με γλυκαντικό) φράουλα
1 ½ κουπάκι (300 gr) γιαούρτι στραγγιστό (0% ή 2%)
Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε μια στρόγγυλη αποσπώμενη φόρμα με ένα αντικολλητικό χαρτί στη
βάση της.
-Χτυπάμε στο μούλτι την βρώμη, το bakin, το Vahine και 1 ½ κ.σ. Natreen.
-Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
-Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά (περίπου 2 λεπτά για να κόψει η αυγίλα και να γίνουν σαν μους) τους κρόκους με μισή κ.σ. Natreen και τη βανίλια.
-Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με το μίγμα της βρώμης ανακατεύοντας πάντα απαλά.
-Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και το απλώνουμε καλά να πάει ομοιόμορφα παντού.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) για 15 λεπτά.
-Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την πρώτη στρώση.
-Διαλύουμε το ζελέ ανανά σε μισή ποσότητα νερού απ’αυτήν που λέει η συνταγή του κουτιού. Σ αυτό που παίρνω εγώ αναλογεί 1,5 φλιτζάνι τσαγιού. -Βράζουμε το 1 φλιτζάνι και διαλύουμε την σκόνη ζελέ, (προσθέτουμε και ένα φύλλο ζελατίνης για καλύτερο κράτημα) και κρυώνουμε το μίγμα με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι.
-Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί όσο γίνεται.
-Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο στη φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς. (Στην δική μου κατάψυξη θέλει 1,5 ώρα περίπου).
-Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα, όπως λέει η συνταγή στο κουτί (προσθέτουμε κι ένα φύλλο ζελατίνης για καλύτερο κράτημα).
-Ρίχνουμε το ζελέ στην φόρμα και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει εντελώς.
-Ξεφορμάρουμε κι έχουμε μια θεαματική – τρίχρωμη τούρτα (την διατηρούμε στο ψυγείο, στην συντήρηση).
-Βγαίνει δώδεκα μερίδες σε κάθε μία από τις οποίες αναλογεί (5 : 12) 0,4 κ.σ βρώμη, που την συνυπολογίζουμε στην ημερήσια ποσότητα.
Και (300 : 12) 25 gr γιαούρτι, που το συνυπολογίζουμε στην ημερήσια ποσότητα γαλακτοκομικών.
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας βρώμη
2 κ.σ. Natreen
1 κ.γ. bakin powder
1/2 φιαλίδιο βανίλια σκόνη
1 ½ κ.γ. άρωμα Vahine πικραμύγδαλο
1 κουτί Fruit Gelée χωρίς ζάχαρη (με γλυκαντικό) ανανά
1 κουτί Fruit Gelée χωρίς ζάχαρη ( με γλυκαντικό) φράουλα
1 ½ κουπάκι (300 gr) γιαούρτι στραγγιστό (0% ή 2%)
Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε μια στρόγγυλη αποσπώμενη φόρμα με ένα αντικολλητικό χαρτί στη
βάση της.
-Χτυπάμε στο μούλτι την βρώμη, το bakin, το Vahine και 1 ½ κ.σ. Natreen.
-Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
-Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά (περίπου 2 λεπτά για να κόψει η αυγίλα και να γίνουν σαν μους) τους κρόκους με μισή κ.σ. Natreen και τη βανίλια.
-Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με το μίγμα της βρώμης ανακατεύοντας πάντα απαλά.
-Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και το απλώνουμε καλά να πάει ομοιόμορφα παντού.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) για 15 λεπτά.
-Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την πρώτη στρώση.
-Διαλύουμε το ζελέ ανανά σε μισή ποσότητα νερού απ’αυτήν που λέει η συνταγή του κουτιού. Σ αυτό που παίρνω εγώ αναλογεί 1,5 φλιτζάνι τσαγιού. -Βράζουμε το 1 φλιτζάνι και διαλύουμε την σκόνη ζελέ, (προσθέτουμε και ένα φύλλο ζελατίνης για καλύτερο κράτημα) και κρυώνουμε το μίγμα με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι.
-Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί όσο γίνεται.
-Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο στη φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς. (Στην δική μου κατάψυξη θέλει 1,5 ώρα περίπου).
-Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα, όπως λέει η συνταγή στο κουτί (προσθέτουμε κι ένα φύλλο ζελατίνης για καλύτερο κράτημα).
-Ρίχνουμε το ζελέ στην φόρμα και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει εντελώς.
-Ξεφορμάρουμε κι έχουμε μια θεαματική – τρίχρωμη τούρτα (την διατηρούμε στο ψυγείο, στην συντήρηση).
-Βγαίνει δώδεκα μερίδες σε κάθε μία από τις οποίες αναλογεί (5 : 12) 0,4 κ.σ βρώμη, που την συνυπολογίζουμε στην ημερήσια ποσότητα.
Και (300 : 12) 25 gr γιαούρτι, που το συνυπολογίζουμε στην ημερήσια ποσότητα γαλακτοκομικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου