Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ DUKAN PP

ΜΠΙΣΚΟΤΑ DUKAN PP
Υλικά
2 αυγά
4 κουταλιές σούπας βρώμη
2 ½ κ.σ. Natreen
1 κ.γ. bakin powder
1/2 φιαλίδιο βανίλια σκόνη
1 ½ κ.γ. άρωμα Vahine
Εκτέλεση
-Χτυπάμε στο μούλτι την βρώμη, το bakin, το Vahine και 2 κ.σ. Natreen.
-Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
-Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά (περίπου 2 λεπτά για να κόψει η αυγίλα και να γίνουν σαν μους) τους κρόκους με
μισή κ.σ. Natreen και τη βανίλια.
-Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με το μίγμα της βρώμης ανακατεύοντας πάντα απαλά.
-Σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το μίγμα κουταλιά κουταλιά, αραιά τη μία από την άλλη. Αν θέλουμε δίνουμε σχήμα με ένα κουπάτ.
-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) για 15 λεπτά.
-Γίνονται 13 τραγανά και αφράτα μπισκοτάκια.
-Χθες τα έκανα με γεύση πορτοκάλι, προσθέτοντας και λίγη κανέλλα (1 κ.γ.) και γαρύφαλλο (στη μύτη) για Χριστουγεννιάτικη γεύση.
Με ενέπνευσε και ο καιρός….  Μοσχοβόλησε το σπίτι Χριστούγεννα.

Η ποσότητα της βρώμης είναι (4:13) 0,3 κ.σ. σε κάθε κομμάτι που την συνυπολογίζουμε στην ποσότητα της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου