Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

KOK DUKAN PP


Ξεκινάμε την διαδικασία από την κρέμα και το γλάσο.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-2,5 φλ. Γάλα 1,5%
-3 φύλλα ζελατίνης
-4 κ.σ. Natreen
-4 κ.γ Corn Flour
-1 βανίλια
-2 κρόκους αυγών χτυπημένους. (κρατάμε τα..
ασπράδια για τη ζύμη)
-Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 με 7 λεπτά.
-Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τα 2 φλ γάλα να βράζουν.
-Ρίχνουμε μέσα το Natreen και τη βανίλια.
-Σ’ ένα φλιτζάνι διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο (κρύο γάλα) και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
-Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά, διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες και τους κρόκους των αυγών χτυπημένους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
-Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
ΓΛΑΣΟ
-2,5 φλ. Γάλα 1,5%
-3 φύλλα ζελατίνης
-4 κ.σ. Natreen
-4 κ.γ Corn Flour
-1 βανίλια
-3 κ.σ. κακάο 1%
-Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 με 7 λεπτά.
-Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τα 2 φλ γάλα να βράζουν.
-Ρίχνουμε μέσα το Natreen και τη βανίλια.
-Διαλύουμε μέσα και το κακάο.
-Σ’ ένα φλιτζάνι διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο (κρύο γάλα) και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
-Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά, διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες.
-Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Όταν φύγει η πολύ υψηλή θερμοκρασία βάζουμε τα μπολ στην κατάψυξη για να επιταχύνουμε το πήξιμο.
ΖΥΜΗ
-4 αυγά χωρισμένα (κρόκους ασπράδια)
-1 αυγό ολόκληρο
-5 κ.σ. Natreen
-5 κ.σ. γάλα σκόνη
-4 κ.σ. mix
-1 κ.σ. ασπράδι σκόνη
-3 κ.σ. corn flour
-λίγο γάλα (περίπου μισό φλιτζάνι)
-1 βανίλια
-1 μικρό φακελάκι (lidl) bakin’ powder
-Χωρίζουμε τα αυγά σε δύο μπολ (κρόκους – ασπράδια)
-Στα ασπράδια προσθέτουμε και τα 2 από τα αυγά της κρέμας.
-Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
-Στο άλλο μπολ προσθέτουμε το 1 ολόκληρο αυγό στους κρόκους και χτυπάμε για αρκετή ώρα να κόψει η αυγίλα.
-Προσθέτουμε το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και από δω και πέρα ανακατεύουμε μόνο με τον γδάρτη.
-Ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, το corn flour, τη βανίλια, εναλλάξ με το γάλα για να διατηρήσει το μίγμα μια οριακά ρευστή μορφή.
-Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και τέλος το bakin’ powder.
-Το βάζουμε σε φόρμα ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να έχει η τούρτα μας, ή κάνουμε ροζέτες με το κουτάλι πάνω σε λαδόκολλα αν τα θέλουμε ατομικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 12 με 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφιά.
-Όταν ψηθούν κόβουμε τη ζύμη οριζόντια στη μέση και τα ετοιμάζουμε για σιρόπιασμα.
ΣΙΡΟΠΙ
-Μισό φλιτζάνι νερό
-1 κ.σ. χυμό λεμόνι
-3-4 κ.σ. ξυλιτόλη
-Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι και βράζουμε.
-Στη συνέχεια μ’ ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι στη ζύμη φροντίζοντας να πάει παντού.
-Όταν κρυώσει η ζύμη και πήξουν οι κρέμες, στήνουμε το γλυκό, βάζοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής ανάμεσα στη ζύμη και γλασάρουμε με την κρέμα σοκολάτα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα. Την άλλη μέρα είναι έτοιμο … απίθανο… με γεύση σαν κοκ από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο.
ENJOY!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου