Αυτά τα ασπράδια που περισσεύουν κάθε φορά που κάνω
κουλουράκια, με έβαλαν σε σκέψεις για το τι μπορώ να τα κάνω. Και μου ήρθε στο μυαλό η Pavlova.
Πάντα τη λιγουρευόμουν αλλά δεν έτυχε να δοκιμάσω ποτέ και φυσικά δεν
έφτιαξα ποτέ. Πρώτη φορά Pavlova και
μάλιστα Dukan. Γεύση από παράδεισο. Την λέω
«της επόμενης μέρας» γιατί όλα τα μέρη της πρέπει να ετοιμαστούν από το
προηγούμενο βράδυ και να μείνουν είτε στο φούρνο, είτε στο ψυγείο μέχρι να
στεγνώσουν …
πήξουν … σταθεροποιηθούν.
PAVLOVA
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ
-4 ασπράδια
-1 φλ. Natreen
-1/2 κ.γ. κρεμόριο
-1 κ.σ. Corn Flour
-2 βανίλιες
-Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο σε σφιχτή μαρέγκα (να
μην κινείται όταν αναποδογυρίσουμε το μπολ)
-Προσθέτουμε το Natreen και τις βανίλιες Χτυπάμε ελαφρά σε χαμηλή ταχύτητα.
-Προσθέτουμε το Corn Flour. Χτυπάμε ελαφρά σε χαμηλή ταχύτητα.
-Δημιουργούμε με το κουτάλι έξι ροζέτες διαμέτρου περίπου 12
cm σε λαδόκολλα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 – 100 C για μιάμιση ώρα.
-Οι μαρέγκες είναι έτοιμες όταν τις πιάνουμε και δεν κολλάνε
στο χέρι κι όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.
-Σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε το πορτάκι, το στερεώνουμε
με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες, ιδανικά όλο το βράδυ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-2,5
φλ. Γάλα 1,5%
-3 φύλλα ζελατίνης
-4 κ.σ. Natreen
-4 κ.γ Corn Flour
-1 βανίλια
-2 κρόκους αυγών χτυπημένους.
-3 φύλλα ζελατίνης
-4 κ.σ. Natreen
-4 κ.γ Corn Flour
-1 βανίλια
-2 κρόκους αυγών χτυπημένους.
-Βάζουμε
τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 με 7 λεπτά.
-Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τα 2 φλ γάλα να βράζουν.
-Ρίχνουμε μέσα το Natreen και τη βανίλια.
-Σ’ ένα φλιτζάνι διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο (κρύο γάλα) και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
-Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά, διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες και τους κρόκους των αυγών χτυπημένους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
-Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τα 2 φλ γάλα να βράζουν.
-Ρίχνουμε μέσα το Natreen και τη βανίλια.
-Σ’ ένα φλιτζάνι διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο (κρύο γάλα) και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
-Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά, διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες και τους κρόκους των αυγών χτυπημένους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
-Σκεπάζουμε
με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
-Την
αδειάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων και την βάζουμε στο ψυγείο.
-Όταν
θα αρχίσουμε να στήνουμε τα γλυκά κόβουμε την μια γωνίτσα της σακούλας και την
χρησιμοποιούμε σαν κορνέ.
ΓΙΑ
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Κάνουμε
μια μαρμελάδα φράουλα Bolero. Δηλαδή:
-1
φλιτζάνι νερό
-1
φακελάκι μπολερό φράουλα
-λίγο
χυμό λεμόνι
-1
βανίλια
-1 ή 2
κουταλιές Natreen.
-3
ζελατίνες ή 1 κ.γ. σκόνη ζελέ φράουλα
-Βάζουμε
τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
-Βράζουμε
το μισό νερό και ρίχνουμε τις 3 ζελατίνες
-Προσθέτουμε
το γλυκαντικό .
-Στο
φλιτζάνι με το υπόλοιπο κρύο νερό, ρίχνουμε το φακελάκι μπολερό , το λεμόνι ,
την βανίλια και ανακατεύουμε
-Ρίχνουμε
το κρύο μίγμα στο βραστό να πάρει μία βράση
-Όταν
κρυώσει το βάζουμε σε βάζο και το
αφήνουμε το ψυγείο να πήξει.
ΣΤΗΣΙΜΟ
Το γλυκό
όταν στηθεί πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, γιατί αν μείνει, η υγρασία της κρέμας
μαλακώνει την μαρέγκα και δεν είναι ωραίο.
Αυτός είναι και ο λόγος που έκανα έξι ροζέτες. Διατηρούμε τις μαρέγκες σ’ ένα σκεύος εκτός ψυγείου, την κρέμα και την μαρμελάδα
στο ψυγείο. Και κάθε φορά που θέλουμε να
φάμε βάζουμε κρέμα πάνω στην μαρέγκα, νοστιμίζουμε με το σιρόπι και το
τσακίζουμε ασκαρδαμικτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου