TRANSLATE

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η "ΠΑΡΑΛΟΓΗ" ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΜΠΛΙΚ



Κι ενώ όλες οι δίαιτες ξεκινούν «από Δευτέρα», σήμερα από το πουθενά ξεκίνησα δίαιτα «από ρεπό».  Δεν πήγα στην δουλειά κι αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να πάω Σούπερ Μάρκετ και να προμηθευτώ τα απαραίτητα.  Κι έτσι ξεκίνησα.  Για να δω πόσο θα μπορέσω ν’ αντέξω. 
Μπαίνω στην δίαιτα του Χούμπλικ, που την έκανα τα τελευταία χρόνια πριν το καλοκαίρι και είχε σχετικά καλά αποτελέσματα.
ΔΙΑΙΤΑ ΧΟΥΜΠΛΙΚ
Επιτρέπονται: Όλα τα κρέατα: αρνί, μοσχάρι, κουνέλι, χοιρινό, πάπια, χήνα κότα, γαλοπούλα, συκωταριά μαγειρεμένα και τηγανητά ακόμα αλλά όχι αλευρωμένα.
Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Επιτρέπονται ακόμη: ...
Λουκάνικα χωριάτικα, καπνιστά κρέατα και ψάρια. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές όλες οι ποικιλίες, ντομάτες, κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, σκόρδο, αγκινάρες, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, βλίτα, αντίδια, ραδίκια, πράσο, λάχανο και τουρσί, κουνουπίδι, ρόκα, αγγούρι, λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια, μαϊντανός, άνηθος, μάραθος,, όλα τα βότανα και μπαχαρικά, αλάτι, ελαιόλαδο, ζωμοί σε κύβο, ξύδι, μηλόξιδο, κρασόξιδο, χυμό λεμονιού, αυγολέμονο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
Επιβάλλονται: Η χρήση μιας πολυβιταμίνης την ημέρα και η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού.
Επιτρέπεται για ποτό: Ζαχαρίνη, Σόδα χ. περιορισμό, καφές. Πράσινο και μαύρο τσάι, λουίζα, ιβίσκος κόκκινος για πρωί βαλεριάνα, χαμομήλι για βράδυ. Μέλι μόνο σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Από φρούτα ανά 7 μέρες: λίγα βερίκοκα ή γκρέιπφρουτ κίτρινο. Ποτά ανά 7 μέρες κρασί λευκό, βότκα, ουίσκι.
Απαγορεύονται: Πατάτες, χυμοί, ρύζια, ψωμιά, φρυγανιές, σόγια, γαλακτοκομικά κάθε είδους (φυτικά και λάιτ) αρακάς, κουκιά, ρεβίθια, φασόλια ξερά και φρέσκα, ξηροί καρποί, σοκολάτα, κορν φλέικς, δημητριακά πρωινού, βούτυρο, μαρμελάδες, μέλι, ζάχαρη, ξύδι μπαλσάμικο, χυμός λεμόνι του εμπορίου, άλευρα κάθε είδους, σαλάμια και κάθε είδος επεξεργασίας με άμυλα. Όλα τα τυριά ακόμα και τα φυτικά, καλαμπόκι.
Μερικές συμβουλές: Στην δίαιτα αυτή ο παχύσαρκος πρέπει να τρώει ποσότητα ανάλογα με το σωματικό βάρος που έχει τώρα και όχι με αυτό που θέλει να φτάσει. Καθώς χάνουμε κιλά μειώνουμε τις μερίδες μας, αλλά όχι από την αρχή. Το φαγητό μας το ετοιμάζουμε εμείς και όχι η μαμά ή ο σύντροφός μας. Εσύ είσαι ο-η υπεύθυνος για το βάρος σου και κανείς άλλος. Ψωνίζουμε κάθε μέρα τι θα φάμε και όχι 1 φορά την βδομάδα. Περπατάμε, αποφεύγουμε την tv, παρκάρουμε μακριά από το σπίτι κάνουμε αφρόλουτρο αντί για ντους, πλένουμε κάθε μέρα τα δόντια μας, δεν ανακοινώνουμε σε φίλους ότι κάνουμε δίαιτα εκτός αν μας στηρίζουν και δεν μας παρασέρνουν. Βλέπουμε μια κωμωδία αντί για δραματικό. Δεν ζυγιζόμαστε κάθε μέρα αλλά μετράμε τους πόντους καθημερινά που χάνουμε και τους σημειώνουμε για να μην απογοητευτούμε όταν δεν βλέπουμε μια μέρα την ζυγαριά να κατεβαίνει. Ο εγκέφαλος όταν δεν του δίνουμε υδατάνθρακες κάνει για λίγο κατακράτηση των σωματικών υγρών αλλά συνεχίζει να καίει λίπος. Επιλέγουμε να πιούμε πολύ κρύο τον καφέ η τσάι μας. Τρώμε ζεστό αλλά όχι καυτό το φαγητό μας και δροσερή την σαλάτα μας. Κάνει περισσότερες καύσεις ο οργανισμός προσπαθώντας να εξισορροπήσει την θερμοκρασία στο στομάχι μας. Οι τσίχλες του εμπορίου έχουν άμυλο και απαγορεύονται. Συμβουλευτείτε έναν φαρμακοποιό πριν πάρετε τσίχλες ή καραμέλες διαίτης, αποφύγετε τα χρωματισμένα τεχνητά τρόφιμα και ποτά. Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της περιόδου (Από 1-3 κιλά κατακράτηση) καλό είναι να μην απογοητεύονται αν εκείνες τις μέρες δεν χάνουν βάρος καθώς ο οργανισμός συσσωρεύει υγρά για να αναπαράγει το αίμα που θα χαθεί. Το ζύγισμα πρέπει να γίνεται σωστά και όχι ότι ώρα θυμηθούμε! Ξυπνάμε το πρωί με ένα καλό τέντωμα στο κρεβάτι μας. Σηκωνόμαστε και κάνουμε διατάσεις. Ετοιμάζουμε καφέ και πρωινό και μετά πάμε τουαλέτα. Βγάζουμε όλα τα ρούχα μας για να ζυγιστούμε. Το σώμα μας χρειάζεται 10 λεπτά όρθιο και με κίνηση το πρωί για να κατανεμηθούν σωστά τα υγρά του και να μας δείξει το σωστό βάρος.. Ο γιατρός τονίζει ότι το φαγητό μας πρέπει να είναι νόστιμο και καλομαγειρεμένο.
Happy day:  7-8 μέρα ξεκουράζουμε τον εγκέφαλο μας. Το πρωί τρώμε γκρέιπ φρουτ ή βερίκοκα ή ροδάκινα ακόμα και κομπόστα. Το μεσημέρι λίγο τυρί με το σύνηθες φαγητό μας. Το βράδυ βγαίνουμε ΕΞΩ. Πίνουμε με λαχανικά το ποτό μας: βότκα, ουίσκι, κρασί λευκό, μπίρα αλλά χωρίς αναψυκτικό και ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έλλειψη αλκοόλ αυτών των ημερών που έχουν προηγηθεί θα μας ζαλίσει πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Επομένως με μέτρο! Η δίαιτα έχει σίγουρα αποτελέσματα και σε άτομα χωρίς προβλήματα υγείας είναι η ιδανική! Καλή επιτυχία.
Και κάποιες επί πλέον πληροφορίες: Ο όρος «παράλογη» εφαρμόστηκε σ’ αυτή την δίαιτα ύστερα από μια άμεση και επιφανειακή μόνο αξιολόγηση των άλλων γιατρών της εποχής. (1944).
Με την πρώτη ματιά δείχνει παράλογη επειδή υποστηρίζει ότι η παχυσαρκία μπορεί να νικηθεί ακόμα και τρώγοντας γεύματα πολύ θρεπτικά. Προκειμένου για δίαιτα αδυνατίσματος μας αφήνει άφωνους. Αυτή η διαιτητική αγωγή μας επιτρέπει μια θερμιδική παροχή ανώτερη από τις ίδιες ανάγκες του οργανισμού. Αυτή η δίαιτα είναι στην πραγματικότητα ο δάσκαλος του Άτκινς! (Και κατά συνέπεια και του Dukan) Η διαφορά της παράλογης δίαιτας του Χούμπλικ είναι ότι δεν επιβάλει στο άτομο μακροχρόνιες στερήσεις και προσφέρει μια θρεπτική ισορροπία, αποφεύγοντας έτσι ελλείψεις στον οργανισμό. Εξάλλου εγγυάται ένα φανερό αποτέλεσμα για τον παχύσαρκο: Αδυνάτισμα σε πόντους και κιλά από την πρώτη κιόλας μέρα! Αυτή η δίαιτα δεν επιβάλει περιορισμούς στην κατανάλωση των πρωτεϊνών. Περιορίζεται στο να επιμένει σε ορισμένες τροφές από άλλες, αποκλείοντας μόνο τα άλευρα, τα λίπη, ορισμένα φρούτα, τα γλυκά, τους χυμούς. Ανάμεσα στις τροφές που ο Χούμπλικ συμβουλεύει να καταναλώνονται είναι το κρέας, τα νωπά λαχανικά (ρεπάνια, πιπεριές όλες, ντομάτες, σαλάτες γενικά). Τα νωπά φρούτα ναι αλλά απαγορεύονται τα: μπανάνες, σταφύλια, χουρμάδες, σύκα, μούρα. Χρησιμοποιούμε μπαχαρικά και βότανα και αλάτι της αρεσκείας μας, γιατί ο παχύσαρκος πρέπει να τρώει με όρεξη! Το αποτέλεσμα της αγωγής φαίνεται σε πόντους και κιλά από την τρίτη μέρα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις. Η αγωγή ΠΡΕΠΕΙ κάθε 7-8 ημέρες να έχει διάλειμμα για να τροφοδοτούμε με λίγους υδατάνθρακες τον εγκέφαλο μας ώστε να μην κουράζεται να ψάχνει για σάκχαρα και μας επιβαρύνει με πονοκεφάλους κατά την διάρκεια. Το μαγείρεμα του κρέατος είναι καλύτερα να γίνεται σε χύτρα ταχύτητος για να μην διαφεύγουν οι βιταμίνες του σε σιγανή όμως ένταση η εστία. Τα λαχανικά να πέφτουν σε νερό που ήδη βράζει. Τα τηγανιτά σε παρθένο ελαιόλαδο. Ότι κάνουμε σε γάστρα αν γίνεται και χωρίς καθόλου λάδι. Στις σαλάτες προτιμούμε να βάζουμε το λάδι μας παρά στο κυρίως γεύμα μας. Π.χ μπριζόλα χοιρινή στο γκριλ αλάδωτη και ντοματοσαλάτα με λάδι. Αυγά όσα περισσότερα τόσο καλύτερα και σε κάθε γεύμα αν θέλουμε και δεν έχουμε πρόβλημα υγείας. Η ψυχολογική κατάσταση σε αυτή την δίαιτα παίζει μεγάλο ρόλο!

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η παρουσίαση του άρθρου μας. Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερα θέματα σχετικά καθώς και συνταγές για την συγκεκριμένη δίαιτα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: http://www.greekouzina.gr
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακαλώ έχω μπερδευτει με την διαιτα μηπως έχει κάποιος την διαιτα ολοκληρωμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή