650 -700 γρ.
κιμά μοσχαρίσιο
6 - 7 μελιτζάνες μεγαλούτσικες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή μισό μέτριο
2 μέτριες τομάτες περασμένες στο μούλτι
Μισή κουταλιά γλυκού σκόρδο σκόνη
Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προαιρετικά λίγη κανέλλα
Αλάτι Πιπέρι
6 - 7 μελιτζάνες μεγαλούτσικες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή μισό μέτριο
2 μέτριες τομάτες περασμένες στο μούλτι
Μισή κουταλιά γλυκού σκόρδο σκόνη
Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προαιρετικά λίγη κανέλλα
Αλάτι Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
2 κολοκύθια μέτρια περασμένα στο multi με λίγο νερό
Προαιρετικά τριμμένο κεφαλοτύρι (αν
το επιτρέπει η δίαιτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση και τις βάζουμε σε
αλατόνερο για μισή ώρα να ξε-πικρίσουν.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200Ο
C.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά.
-Σ’ἐνα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε
τον κιμά και το κρεμμύδι.
-Σβήνουμε με τον χυμό τομάτας και
λίγο νερό.
-Ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι, το
πιπέρι, την κανέλλα (τον μαϊντανό στο τέλος λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά)
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το
αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να τραβήξει τα ζουμιά του.
-Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το
αλατόνερο, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.
-Λαδώνουμε το ταψί μας και
σκεπάζουμε όλο τον πάτο του με φέτες μελιτζάνας. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε
-Τις υπόλοιπες μελιτζάνες τις
αλείφουμε με λάδι (με πινέλο) και τις βάζουμε στη σχάρα μια θέση πιο πάνω.
-Αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά και μετά αλλάζουμε.
Βγάζουμε αυτές που ήταν μέσα στο ταψί και τις βάζουμε στη σχάρα (αν χρειαστεί
τις αλείφουμε με λίγο λάδι) κι αυτές που ήταν στη σχάρα μέσα στο ταψί.
-Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και τις βγάζουμε.
-Βάζουμε μια ενισχυμένη στρώση μελιτζάνες στη βάση του ταψιού καλύπτοντας
όλα τα κενά.
-Απλώνουμε πάνω τους τον κιμά και καλύπτουμε με μια
λεπτή στρώση μελιτζάνες.
-Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα
κολοκυθάκια κι αν χρειαστεί λίγο νεράκι για να γίνει σαν χυλός.
-Περιχύνουμε τον χυλό πάνω από το ταψί και
φουρνίζουμε.
-Ψήνουμε στους 190-200ο C για 45 λεπτά περίπου και
λίγο πριν το τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
-Αφήνουμε τον μουσακά να ηρεμήσει για ½ ώρα πριν τον
κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου