TRANSLATE

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΙΚΡΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΠΛΙΧ



Κάποιες διαπιστώσεις που προέκυψαν κατά την διάρκεια της δίαιτας.

-Βοηθάει αν τρως με πρόγραμμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και σε τακτά διαστήματα.  Ανά πέντε ή έξι ώρες ανάλογα με το πρόγραμμά σου.

-Μην παραλείπεις γεύματα.  Η δίαιτα για να λειτουργήσει θέλει "καύσιμα".  Τρώγε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.  Σου το λέω γιατί μετά από δυο τρεις μέρες θα σου κοπεί η όρεξη και
μπορεί να ξεχνάς να φας.

-Παρ’ όλο που η δίαιτα δεν περιορίζει τα λιπαρά, καλό θα ήταν να προσέχουμε και να καταναλώνουμε προσεκτικά λιπαρές τροφές. 

-Αν μπορέσεις να βρεις βάμμα πράσινου τσαγιού, τριάντα-σαράντα σταγόνες την ημέρα (20 με το πρωινό + 20 με το μεσημερινό) ελέγχει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης που συγκεντρώνεται στον οργανισμό μ’ αυτήν τη δίαιτα λόγω πολλών κρεατικών και αυγών,  ενώ μειώνει το σωματικό λίπος και διευκολύνει το αδυνάτισμα.

-Αν κάποια στιγμή προκύψει θέμα δυσκοιλιότητας, υπάρχει ένα τσάι στα φαρμακεία που λέγεται Midro Tee και βοηθάει πολύ.

-Παρ’όλο που τα δημητριακά απαγορεύονται, έκλεψα την ιδέα από την δίαιτα Dukan που αν και πρωτεϊνική επιτρέπει βρώμη και φτιάχνω κάποια μπισκοτάκια με πίτουρο βρώμης (προσοχή, όχι νιφάδες, πίτουρο) που ξεγελάνε την λιγούρα για γλυκό και βοηθάνε επίσης στην δυσκοιλιότητα. 

-Το νερό είναι επίσης πολύ σημαντικό.  Τέσσερα μικρά μπουκαλάκια είναι το ελάχιστο που πρέπει να πίνουμε ημερησίως.  Βοηθάει στην αποβολή του λίπους που διασπάται και πρέπει να ξεπλυθεί από τον οργανισμό.

-Προσοχή στην χρήση των κρεμμυδιών.  Παρ’όλο που επιτρέπονται έχουν πολλά σάκχαρα που απελευθερώνονται με το μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου