Μπορεί να γίνει με μοσχάρι ή χοιρινό ή κοτόπουλο (φιλέτο
στήθος ή φιλέτο μπούτι) ή στήθος
γαλοπούλας.
Το έχω δοκιμάσει με όλα και έγινε θαυμάσιο.
Υλικά
700 -750 gr κρεατικό κομμένο σε κομμάτια
Το έχω δοκιμάσει με όλα και έγινε θαυμάσιο.
Υλικά
700 -750 gr κρεατικό κομμένο σε κομμάτια
Tο χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι - Πιπέρι
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
-Ζεσταίνουμε το λάδι.
-Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές για να
θωρακίσει τα ζουμιά του.
-Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό βραστό μέχρι να σκεπάσει όλο
το κρέας.
-Μόλις το κρέας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.
-Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει όλο το
νερό.
-Λίγο πριν σωθεί όλο το νερό ρίχνουμε το λεμόνι, τη ρίγανη,
το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
-Αφήνουμε να τελειώσει όλο το νερό μέχρι το κρέας ν’ αρχίσει
να τσιτσιρίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου