TRANSLATE

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΕΜΟΝΑΤΟ (ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ LOW CARB ΔΙΑΤΡΟΦΗ)



Μπορεί να γίνει με μοσχάρι ή χοιρινό ή κοτόπουλο (φιλέτο στήθος ή φιλέτο μπούτι)  ή στήθος γαλοπούλας.
Το έχω δοκιμάσει με όλα και έγινε θαυμάσιο. 
Υλικά 
700 -750 gr κρεατικό κομμένο σε κομμάτια
Tο χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι - Πιπέρι



Εκτέλεση



-Ζεσταίνουμε το λάδι.

-Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές για να θωρακίσει τα ζουμιά του.

-Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό βραστό μέχρι να σκεπάσει όλο το κρέας.

-Μόλις το κρέας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.

-Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.

-Λίγο πριν σωθεί όλο το νερό ρίχνουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

-Αφήνουμε να τελειώσει όλο το νερό μέχρι το κρέας ν’ αρχίσει να τσιτσιρίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου