TRANSLATE

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ



Όταν κάνεις δίαιτα, φρόντισε τα επιτρεπόμενα να είναι όσο πιο λαχταριστά γίνεται.  Είσαι σε δίαιτα, όχι τιμωριμένος/η.  Εκείνη η κονσερβούλα του τόνου εκτός από ωραιότατη τονοσαλάτα μπορεί να γίνει και φαγητό. 
ΥΛΙΚΑ 
Μια κονσέρβα τόνου
Μια τομάτα (μέτρια)
Μια κουταλιά γλυκού άνηθο ή ...
μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
(Όταν κάνω δίαιτα, έχω πάντα στην κατάψυξη τα κουτάκια που είναι έτοιμα ψιλοκομμέναΑλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη.
(Όταν δεν κάνω δίαιτα ούτε να το μυρίσω δεν θέλω το σκόρδο, αλλά προκειμένου να φάω κάτι νόστιμο κάνω την ανάγκη φιλοτιμία)
Μια κουταλιά γλυκού λάδι.
(Λάδι βάζω όταν ο τόνος είναι σε νερό.  Αν είναι σε λάδι, πετάω όλο το λάδι της κονσέρβας και δεν ρίχνω λάδι στο τηγάνι.  Ο τόνος κρατάει το λάδι που χρειάζεται για να νοστιμίσει το φαγητό.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Περνάω την τομάτα από το ρεντέ και την βάζω σ’ ένα τηγανάκι.

-Μόλις πάρει βράση ρίχνω τον άνηθο (ή μαϊντανό), το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο.

-Τέλος  ρίχνω μέσα και τον τόνο (διαλύεται από μόνος του σε βουκίτσες) και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 4-6 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί ο τόνος και να τραβήξει η σάλτσα τα υγρά της.
Κι έτσι αντί για κονσέρβα που δεν σε τραβάει να την φας, έχεις ζεστό μαγειρεμένο φαγητάκι.  

Yammy……
Στη δίαιτα του Χούμπλικ επειδή προσέχουμε τις ποσότητες υδατανθράκων, αυτό το φαγητάκι το τρώω χωρίς σαλάτα, γιατί ήδη υπάρχει η τομάτα.  Αν θέλεις οπωσδήποτε να το συνοδέψεις με σαλάτα, προτίμησε λίγο αγγουράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου